چهاردهمین جلسه هیأت مدیره کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گل محمدی و گیاهان معطر

جلسه ساعت ۱۰:۰۰ صبح در محل دبیرخانه جشنواره گل محمدی واقع در قمصر، محله امام خمینی و با حضور جناب آقای دکتر نقدی عضو منصوب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کانون آغاز شد.

در ابتدا آقای مهندس حجازی توضیحاتی در خصوص اهمیت گل محمدی، کشت، فراوری و صنایع وابسته به آن و همچنین توجه ویژه به کشت بی رویه و بدون برنامه ریزی گل محمدی در کشور ارائه نمودند.در ادامه آقای مهندس نقدی، شهردار محترم قمصر، ضمن خوشامدگویی به مهمانان از تفاهم نامه خواهر خواندگی بین دو شهر قمصر و شهمیرزاد در استان سمنان خبر دادند و عنوان کردند که شهرهای مختلفی متقاضی این پدیده فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی هستند. در ادامه ایشان آمادگی خود و مجموعه شورای شهر قمصر در جهت رفع مشکلات و موانع در زمینه گل محمدی و صنایع و فرآرده های مرتبط با آن را اعلام داشتند.
آقای نوابی، رئیس اتحادیه گل محمدی کاشان نیز از انعقاد تفاهم نامه بین اتحادیه و آستان مقدس حرم رضوی خبر دادند. در این تفاهم نامه آمده است که عطر گل محمدی به عنوان یک عطر اسلامی به کشورهای اسلامی به صورت هدیه داده شود و گلاب لازم برای شست و شوی حرم رضوی توسط اتحادیه تأمین گردد. از سوی دیگر حرم رضوی پذیرای گلابگیرانی باشد که در این طرح شرکت می کنند.
در ادامه جلسه آقای دکتر نقدی پیشنهاد تأسیس مرکز نوآوری و تجاری سازی در زمینه گل محمدی و فرآورده های آن را دادند. ایشان توضیحاتی نیز در مورد زیرساخت های لازم و نحوه حمایت ارگان های مختلف از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شهرداری قمصر، پژوهشکده اسانس های طبیعی و … ارائه نمودند. در همین راستا خانم دکتر اخباری رئیس پژوهشکده اسانس های طبیعی آمادگی خود را برای حمایت از این مرکز از لحاظ فضا، امکانات و دستگاه ها و نیروی متخصص اعلام نمودند.
سپس خانم دکتر صاحب نظر ضمن بیان اهمیت مرکز نوآوری، پیشنهاد در نظر گرفتن تخفیف مناسب توسط پژوهشکده برای جذب گلابگیران داخلی به منظور آنالیز نمونه های گلاب و اسانس گل محمدی و دیگر عرقیات گیاهی را دادند.
آقای دکتر بتولی ضمن استقبال از این طرح و با توجه به نیاز مبرم متقاضیان و فعالان، پیشنهاد ایجاد مرکز مشاوره علمی و عملی در زمینه کشت و فرآوری، استفاده از استعدادهای مناطق اطراف کاشان، پررنگ کردن برند گل محمدی در شهرستان کاشان و مناطق اطراف از طریق ایجاد نمادها و افزایش جذب گردشگر از طریق برگزاری اردوهای گردشگری علمی را دادند.
در ادامه آقای دکتر ابراهیم آبادی بحران تولید بیش از حد و برنامه گل محمدی و نبود کارگر کافی برای فصل گلچینی را اعلام نمودند. ایشان درخواست داشتند که برای رفع این مشکل از دانشجویان دانشگاه های کاشان کمک گرفته شود تا هم برند گل محمدی به دانشجویان غیر بومی معرفی شود و هم مشکل کشاورزان مرتفع گردد. در ادامه با توجه به ظرفیت های بالقوه، پیشنهاد تولید عطر با استاندارد های بین-المللی را دادند و بیان کردند که باید معطر سازی فضاهای متبرکه در حجاز و عراق به کاشان واگذار گردد.
آقای انصاری نیا، بازرس کانون، برای رفع مشکل گلچینی استفاده از زندانیان برای این امر را مطرح نمودند و گفتند ضمن پایین آمدن هزینه های کارگری به خانواده های زندانی ها هم کمک می گردد. ایشان درخواست داشتند تا در فصل گلابگیری تبلیغات مناسب تر و بیشتری برای جذب گردشگر انجام شود.
در ادامه آقای دکتر رفیعی پور انتخاب بهترین واریته گل محمدی (رقم کاشان ۹۳) به عنوان یکی از برنامه¬های اجرایی در دستور کار کانون را مطرح کردند و بعد از ارائه گزارش کار توسط خانم رئیسی در این زمینه پیشنهادات اعضاء بررسی شد.
در این خصوص آقای دکتر نقدی بیان کردند؛ تکثیر رقم کاشان ۹۳ به شیوه کشت بافت مورد تأیید ایشان نیست و با توجه به اینکه ممکن است در روند کشت بافت تنوع رخ بدهد و در نتیجه بوته اصلاً گل ندهد یا کیفیت کافی را نداشته باشد، لازم است شرکت تولید کننده رقم به صورت کشت بافت، محصول را از لحاظ کمی و کیفی تضمین کند.
در ادامه آقای دکتر بتولی ضمن ارائه توضیحاتی در مورد روند این پروژه بیان کردند که از لحاظ علمی و کاربردی ارقامی که در گلستان گل محمدی در منطقه کاشان وجود دارد، همه رقم کاشان ۹۳ هستند. زمانی یک رقم تکثیر شده به شیوه کشت بافت را می توان تأیید کرد که زمانی حدود ۱۰-۵ سال از کشت آن در مزرعه بگذرد و ترکیبات اسانس از لحاظ کمی و کیفی بررسی گردد. بنابراین باید در حفظ و تکثیر ارقامی که در کاشان کشت و به صورت پاجوش تکثیر می شوند، توجه و سعی شایسته صورت پذیرد.
آقای حاجی مدیرعامل شرکت به گل (مهمان جلسه) مشکلات کارخانه خود از جمله مشکل بسته بندی گیاهان خشک به دلیل بار میکروبی بالا را مطرح کردند. در این راستا اعضاء پیشنهاداتی برای رفع مشکل ایشان از جمله: درخواست میکروب زدایی از مجتمع پژوهشی ایران مرکزی(یزد)، همکاری و استفاده از طرح آقای دکتر قمی (میکروب زدایی به شیوه کُلد پلاسما)، همکاری و استفاده از شیوه های میکروب زدایی شرکت دکتر بین (مهندس رضایی) و در نهایت رعایت استانداردها و نکات لازم پیش از خشک کردن برای کاهش بار میکروبی محصولات ارائه کردند.
در نهایت گزارش کار برنامه اصلاح و بازنگری استاندارد ملی گلاب برای اطلاع اعضاء توسط خانم دکتر صاحب نظر ارائه شد.
در پایان اعضاء حاضر در جلسه دیدگاه ها و نقطه نظرات خود را درخصوص موضوعات مطرح شده در جلسه بیان نمودند.

یک دیدگاه در “چهاردهمین جلسه هیأت مدیره کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گل محمدی و گیاهان معطر”

  1. با سلام با توجه به علاقه به کاشت گل محمدی خواسته ام از نظرات کارشناسی انجمن گل و محمدی بهره مند شوم لطفا راهنمایی فرمائید./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.